Comunitatea soferilor profesionisti a fost prima care a tras un semnal de alarma in legatura cu migrantii clandestini. Problema s-a agravat anul acesta in Calais, din cauza grevelor organizate de lucratorii din port. Foarte multi migranti au luat calea Angliei, patrunzand fraudulos in camioanele care asteptau sa traverseze spre Regat.
Intre timp, problema migratiei s-a agravat si mai rau. Uniunea Europeana incepe sa isi dea seama abia acum in ce impas se afla. La stiri se vorbeste foarte mult despre asta si toata lumea are acum o parere legata de migranti. In timp ce ,,umanitarienii” doresc sa ii primeasca in casa pe ,,musafirii” sirieni, afgani, irakieni sau africani, exista si voci opozante, ale acelor oameni care deja au avut de-a face cu refugiatii mai sus amintiti. Un exemplu gasim aici: http://arhiblog.ro/plangem-mila-emigrantilor/
Intre timp, in Austria a fost identificat un camion frigorific abandonat, in care se aflau 71 de migranti morti (probabil prin sufocare). Din nou, toata presa a comentat intamplarea si s-a aratat oripilata. De parca le pasa celor din redactii de drama celor 71 de oameni. Asa este cand traiesti din jurnalism. Trebuie sa umpli paginile cu ceva. Zilnic.
In schimb, mie imi pasa de aceia care isi petrec viata pe drumuri pentru a-si urmari un vis sau pentru a asigura un trai mai bun familiilor de acasa. Este vorba de comunitatea de soferi ce s-a cristalizat in jurul site-ului soferdetir.ro.
Migrantii au patruns deja in Europa, iar soferii profesionisti sunt unii dintre cei mai expusi oameni in fata acestui fenomen. Oare Europa va decide sa inchida temporar granitele interne ale spatiului Schenghen? Orice s-ar intampla, este o chestiune de timp pana cand vor aparea si in U.E. clanuri de crima organizata care vor face trafic de persoane (a se citi migranti) pe teritoriul Comunitatii.
Si cine va avea de suferit in primul rand? Da, soferii profesionisti.
De acum inainte este foarte probabil ca migrantii sa nu te mai asalteze doar in Calais, ci si in Ungaria, spre exemplu. Ceea ce nu vor sti ei despre tine este destinatia pe care o ai.
De aceea, ar fi recomandat ca in timpul socializarii din parcari sau benzinarii sa oferi cat mai putine detalii despre destinatia ta. Sau sa oferi detalii fictive, cum ar fi ca ai descarcare in Ungaria, la 50 km, dupa care incarci si te intorci in Romania.
Aceasta problema o poti avea in orice zona de granita intre U.E. si tarile din care provin migrantii. Se poate intampla asta in sudul Italiei, sudul Spaniei, Ungaria, Grecia, Turcia.. Din aceste locuri, foarte multi migranti vor dori sa ajunga spre Germania, Franta, Anglia, Scandinavia.
Daca se va afla ca de fapt tu mergi in Franta, este posibil ca peste noapte sa primesti ,,pasageri” in remorca, inca din Ungaria sau sudul Italiei, spre exemplu. Si gandeste-te ca vine toamna, temperaturile vor fi mai scazute, mai suportabile, iar pasagerii tai vor putea sa stea bine mersi la tine in remorca pana cand ajungi in Franta sau in Germania. Ca sa nu mai zic de tarile nordice. Daca te duci intr-acolo, esti al lor!
Este bine sa si verifici remorca periodic, dar sa faci asta doar in locuri in care esti in siguranta. Nu ai vrea sa deranjezi ,,talibanii” intr-o noapte, fiind parcat intr-un loc izolat. Exista numeroase cazuri de soferi batuti rau. Pentru ca domnii migranti sunt foarte agresivi. Despre asta am scris mai multe lucruri in acest articol, pe care iti recomand sa il citesti: http://www.soferdetir.ro/esti-sofer-de-tir-iata-de-ce-ar-trebui-sa-te-feresti-de-migrantii-din-calais
In rest, regulile de baza raman aceleasi: evita parcarile izolate, obscure, foloseste (daca poti) parcari platite si (repet) nu incerca sa iti faci singur dreptate.
Trimite aceste sfaturi si colegilor tai care strabat zilnic Europa. Le vor fi de folos!