Friday, December 8, 2023
HomeArticole / NoutatiAtentie, soferi! ANCOM verifica statiile radio auto CB!

Atentie, soferi! ANCOM verifica statiile radio auto CB!

Calendarul restrictiilor de circulatie pentru camioane in UE AICI

Control statii radio cbANCOM a efectuat astazi controale ale statiilor radio auto – CB in 7 judete din tara. Scopul acestor controale a fost masurarea puterii de emisie a statiilor (vezi aici statii CB legale). Pentru a fi legale in Romania, statiile CB trebuie sa emita cu o putere de maxim 4 wati.

Cu toate acestea, sunt pe piata destule statii care emit cu puteri mai mari de 4 wati. Mai exista si variante in care soferii isi modifica statiile de 4 wati, pentru a le mari puterea de emisie.

Cine este ANCOM?

ANCOM reprezinta initialele de la “Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii”. Dupa cum o spune si numele, aceasta institutie controleaza tot ceea ce inseamna frecvente radio din Romania. De asemenea, tot ei emit autorizatii de emisie, receptie etc…

Gasesti aici statii radio auto legale:

 

Cat de mari sunt amenzile?

Controlul de astazi s-a lasat doar cu avertismente, dar verificarile din trafic vor continua si se vor aplica amenzi. Amenda minima pentru utilizarea unei statii auto CB cu puterea mai mare de 4 wati este intre 5000 si 60.000 lei. Daca se constata abateri repetate, amenda ajunge la 100.000 de lei, adica un miliard (in lei vechi)!

Dupa cum vedeti, amenzile sunt foarte mari, asa ca aveti mare grija la controale!

Drumuri bune tuturor! 

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments