Friday, December 8, 2023
HomeArticole / NoutatiADIO Roaming, din 2017!

ADIO Roaming, din 2017!

Calendarul restrictiilor de circulatie pentru camioane in UE AICI

Anulare roaming UE 2017

La doi ani dupa ce Comisia Europeana a lansat propunerea unificarii pietei de telefonie din UE, astazi, 30 iunie 2015, s-a obtinut un acord in acest sens.

Iata ce ne va aduce acest acord:

  • Roaming-ul nu va mai exista intre statele UE, incepand din iunie 2017. Atunci cand vor calatori in UE, utilizatorii de telefoane mobile vor plati aceleasi tarife ca acasa.
  • Se va accesa Internetul mobil in aceleasi conditii ca acasa, garantand astfel accesul nemijlocit la Internet pentru toti cetatenii UE.

Aceste masuri vor lua fiinta printr-un nou set de legi telecom la nivelul UE. Se estimeaza ca aceste legi vor fi duse la realizare in cursul anului 2016.

Sfarsitul tarifelor de roamnig in UE, din 2017

In ultimii 10 ani, Comisia Europeana a facut eforturi pentru a reduce tarifele de roaming in cadrul Uniunii. Preturile pentru apelurile vocale, sms si Internet mobil au scazut cu 80% fata de anul 2007. Pretul pentru traficul de date in roaming (UE) este astazi cu 91% mai mic fata de anul 2007.

In baza acordului obtinut astazi, 30 iunie 2015, este o certitudine faptul ca tarifele de roaming vor inceta sa mai existe de la data de 15 iunie 2017. Utilizatorii vor beneficia de aceleasi tarife in UE. Faptul ca veti suna un prieten in acelasi oras sau o persoana din alta tara UE nu va mai reprezenta o diferenta pe factura telefonica.

Pentru a se renunta la tarifele de roaming, este necesar sa se lucreze la o infrastructura tehnica dedicata acestui scop. Comisia Europeana declara ca isi va dedica toate eforturile pentru sprijinirea implementarii solutiilor tehnice care vor face posibila abolirea tarifelor de roaming si se va asigura ca tarifele unitare vor fi implementate din prima zi in care au fost anuntate, respectiv 15 iunie 2017.

Deja din aprilie 2016 tarifele de roaming vor fi scazute cu 75% fata de pretul actual. Astfel, operatorii telecom vor fi obligati ca din aprilie 2016 sa suprataxeze roaming-ul doar cu: 0,05 € pentru un minut de convorbire, 0,02 € pentru un SMS si 0,05 € pentru 1 mega de date. Acestea sunt tarifele maximale care se vor aplica peste taxele nationale.


RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments