(P) Cauti RCA ieftin pentru camion? Gasesti aici cele mai bune oferte: RCA ieftin camion

Cum poti castiga mai multi bani daca esti sofer de TIR

Imaginea este un pic exagerata. Nu vei face chiar atat de multi bani :)

Imaginea este un pic exagerata. Nu vei face chiar atat de multi bani 🙂

In zilele noastre, prezenta online a devenit un lucru obligatoriu. In mediul online se iau majoritatea deciziilor, se aleg presedinti, se dau jos guverne. La inceputul anilor 2000, a aparut conceptul de Internet 2.0 (un fel de versiune 2 a internetului traditional) – acesta defineste un Internet al oamenilor, un Internet in care utilizatorii pot sa creeze si sa distribuie propriul continut. De aceea, la scurt timp a aparut si Facebook; reteaua sociala cu cel mai mare succes. De ce are un succes atat de mare? Pentru ca acolo orice utilizator poate sa creeze continut, fara sa detina cunostinte de programare sau de utilizare a unor instrumente web mai avansate.

De asemenea, din curentul Web 2.0 face parte si YouTube, vestita retea in care oricine poate sa adauge continut video si sa primeasca vizualizari. Partea buna la YouTube este faptul ca se pot incasa si bani din reclama pentru acest continut incarcat.

Partea interesanta abia acum incepe. Facebook realizeaza profituri imense datorita faptului ca utilizatorii sai posteaza acolo. Da, tu, soferul de TIR cu experienta care ai publicat o informatie interesanta pe Facebook si ai adus online alti 1000 de soferi de TIR fara experienta care au citit ce ai scris; tu ai generat astfel profit pentru Facebook. Asta pentru ca acelor soferi li s-a servit publicitate, iar Facebook a primit bani de la o companie pentru a afisa acele reclame.

Ce incerc sa spun in acest articol? Ca exista o categorie de soferi care ar putea sa creeze continut de calitate si sa il publice in propriul spatiu online – spre exepmplu un blog sau un canal de YouTube.

Daca vei incepe sa lucrezi la un astfel de proiect, va trebui sa oferi continut de calitate si informatii valoroase. In acest fel, vei avea cu siguranta un public ce va reveni pe site-ul tau pentru a urmari noutatile. In loc sa oferi celor de la Facebook oportunitatea de a castiga bani din continutul facut de tine, vei putea sa generezi propriul venit publicand continut pe propriul site. Suna interesant?

Hai sa vedem niste exemple de continut.

Dupa cum stii, sunt (si vor fi in continuare) multi soferi incepatori pe piata de transporturi. Acestia au putine optiuni de angajare (Hartl, Waberer’s…). Toti pun intrebari: ,,E bine la Hartl?”, ,,Se foloseste magnetul?”, ,,Cum sunt dispecerii?”, ,,Sunt conditii bune in baza?”, ,,Banii vin la timp?”. Daca esti incepator si te angajezi la una dintre firme, atunci poti sa incepi un blog in care sa descrii propria experienta si prin cate un articol sa raspunzi la toate intrebarile care ar putea sa apara pe parcurs.

bani-online-sofer-de-tir-001Normal, este bine sa ai si o prezenta pe Facebook, pe o pagina a ta sau postand noutatile in grupurile dedicate soferilor. Acolo iti vei promova noile articole. Diferenta este ca traficul va ,,ateriza” pe site-ul tau si dupa un timp vei putea sa monetizezi acest trafic, adica sa generezi un venit suplimentar. In general, acest lucru se face prin plasarea de reclame (bannere pe site) sau publicarea de articole cu scop comercial. In articolele viitoare iti voi spune de unde poti sa iei bannerele si cum se procedeaza.

Pentru a structura bine informatia, voi incheia aici primul articol din aceasta serie. Daca aceasta tema este de interes si articolul va fi distribuit, voi continua sa explic in detaliu cum iti poti realiza o prezenta online, din care mai tarziu sa poti avea si beneficii financiare. Aceasta nu este invitatie intr-o schema clasica de tipul ,,Castiga 1000 de euro pe zi online, de pe canapeaua de acasa!”.  Castigurile nu sunt atat de mari si nu se fac usor. Trebuie sa muncesti la articole, sa oferi informatii utile si sa atragi utilizatori reali care sa citeasca ce ai tu de spus. In schimb, vei avea cu siguranta si satisfactii.

Nu te speria, explicatiile vor fi usor de inteles si pentru inceput nu trebuie sa ai cunostinte de programare sau de utilizare a unui CMS (content management system). Iti voi explica eu totul.

Pana atunci, distribuie articolul si ramai pe-aproape pentru noutati!

Authors

Related posts

One Comment;

  1. Pingback: Generarea de bani cu ajutorul filmarilor de pe Youtube | Șofer de TIR

*

Top