Friday, December 8, 2023
HomeArticole / NoutatiGenerarea de bani cu ajutorul filmarilor de pe Youtube

Generarea de bani cu ajutorul filmarilor de pe Youtube

Calendarul restrictiilor de circulatie pentru camioane in UE AICI

generare-bani-youtube-soferdetir

Dragi colegi, cu o saptamana in urma am decis sa incep o serie de articole prin care sa instruiesc soferii de TIR in utilizarea Internetului 2.0. Detalii aici: http://www.soferdetir.ro/cum-poti-castiga-mai-multi-bani-daca-esti-sofer-de-tir

Unul dintre cele mai folosite canale de postare a continutului video in zilele noastre este YouTube. Partea buna a acestuia este reprezentata de faptul ca aceia care posteaza filmari, pot sa genereze bani cu ajutorul lor. Cu cat ai mai multe vizualizari, cu atat poti sa castigi mai mult. Nu este vorba de sume mari, dar consider ca si o bere daca bei din banii de la YouTube, tot ai o satisfactie. Din ce am observat pana acum, pentru filmarile care sunt destinate publicului din Romania, se castiga in medie cam 1 dolar la 1000 de vizualizari. Daca stii engleza, poti sa faci videoclipuri cu adresabilitate internationala si astfel vei castiga mai mult. In Europa exista deja mai multi soferi sau entuziasti care filmeaza aspecte ale vietii de sofer de TIR si aduna destul de multe vizualizari pe YouTube.

Ce fel de continut video poti sa postezi?

De exemplu, sunt foarte utile filmarile educative, precum aceasta, realizata de un coleg de la Gruber:

Poti, de asemenea, sa realizezi filmari diverse, care sa ilustreze cat mai bine viata de sofer. De exemplu: parcari, idei utile, feribot, tren, pauze, colegi…etc.

Dupa ce ai postat filmarea pe YouTube, trebuie sa si pornesti reclamele. ATENTIE! Este bine ca pe fundalul filmarii sa nu se auda muzica. Daca se aude muzica, YouTube detecteaza asta si iti opreste reclamele, ba chiar poate sa iti si opreasca sonorul de la filmare. De ce? Pentru ca muzica se foloseste in filmari doar cu licenta, iar probabil ca tu nu ai licenta pentru utilizarea comerciala a melodiilor care se aud (chiar daca se aud de la radio-ul din camion!). Stiu, pare o prostie, dar am patit asta.

Cum se pornesc reclamele pe YouTube?

Reclamele YouTube se pornesc pentru fiecare video in parte. Urmeaza pasii din imaginile de mai jos:

Daca ai intrebari, foloseste zona de comentarii de mai jos

Daca ti se pare utila aceasta lectie, distribuie si altor colegi.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments