Friday, December 8, 2023
HomeArticole / NoutatiSoferi de camion, ATENTIE la aceste semne de circulatie!

Soferi de camion, ATENTIE la aceste semne de circulatie!

Calendarul restrictiilor de circulatie pentru camioane in UE AICI

semn-circulatie-sat-nav-satelit-gps-camion-001

Dupa cum stiu foarte multi soferi profesionisti, in orasele occidentale cu traditie exista foarte multe strazi foarte inguste, care au fost realizate in vremuri in care nu s-a gandit nimeni ca lumea va ajunge la o asemenea dezvoltare economica, incat sa transporte marfa in vehicule de 40 de tone. Pana la urma este de inteles. Revolutia Industriala a avut loc la sfarsit de secol XVII si inceput de secol XIX, iar aceste localitati cu strazi inguste au luat fiinta cu mult timp inainte.

Exista pe Internet o colectie intreaga de fotografii cu camioane blocate pe strazi inguste din Italia, Franta sau Anglia. Toata lumea le distribuie pe Facebook. Unii se amuza, iar altii spun ,,Doamne fereste!”.

Soferii de camion ajung in aceste situatii pentru ca au incredere prea mare in GPS si se ghideaza exclusiv dupa instructiunile acestuia. Desigur, GPS-ul este dotat acum cu soft-uri special create pentru camioane. Dar, cu toate acestea, exista si scapari.

De aceea, este bine ca atunci cand nu esti sigur de ceva, sa te dai jos si sa intrebi sau sa mergi pe jos sa verifici inainte daca este o decizie corecta sa intri cu camionul in anumite locuri.

Pentru a preveni neplacerile, autoritatile semnalizeaza locurile recunoscute pentru astfel de probleme cu semne speciale.

Nu toti soferii cunosc limba engleza sau alte limbi europene. Dar atunci cand vezi un semn cu un camion (sau cu denumirea “Truck”, “Lorry”, “HGV”, “LKW”) urmat de mentiunea “SAT NAV” sau de o imagine cu un satelit, atunci trebuie sa te gandesti ca te apropii de o zona in care se intampla frecvent incidente de acest gen si sa respecti semnificatia indicatoarelor sau sa intrebi pe cineva (ok, nu le vorbesti limba – dar poti folosi limbajul semnelor; putin sport nu strica 😉 ).

Iata mai jos cum pot sa arate aceste semne de circulatie si in ce situatie poti sa ajungi daca nu le respecti. In situatia respectiva, locul a fost semnalizat clar cu indicatorul ,,DO NOT FOLLOW SAT NAV” (in traducere: ,,NU URMA INDICATIILE NAVIGATIEI SATELITARE  – GPS”).

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments