Thursday, June 13, 2024
HomeArticole / NoutatiAccidentele de camion. Oboseala este prima cauza.

Accidentele de camion. Oboseala este prima cauza.

Calendarul restrictiilor de circulatie pentru camioane in UE AICI

Accidentul care face subiectul acestui articol s-a petrecut intre doua TIR-uri care rulau pe Autostrada Soarelui (A2) in data de 9 iunie 2012. Cauza accidentului a fost oboseala.

Soferul camionului care rula in spate a atipit la volan si nu a observat faptul ca soferul din fata a incetinit. A urmat un impact devastator, dupa cum se poate observa in galeria foto. Dintr-un mare noroc, soferul din spate a supravietuit, pentru ca in momentul impactului a cazut intre scaune si a fost impins undeva in pat. Soferul camionului din fata a avut cateva lovituri si zgarieturi. Intr-o secunda s-a produs un accident foarte grav; din fericire NU mortal de data aceasta.

Autostrada a fost inchisa timp de ore bune, iar avariile au fost foarte mari.

Soferii de TIR sunt poate cei mai experimentati conducatori auto, cu unele exceptii (ca in orice domeniu). In schimb, oboseala, neatentia, defectiunile camioanelor pot duce la accidente mortale. Nu conteaza cat de bune au fost rezultatele testelor grila de siguranta rutiera, daca nu aplicam teoria si in practica de zi cu zi.

accidente-camion-tir

Toti soferii stiu cat de greu este uneori sa respecte timpii de odihna sau cat de greu este sa gasesti un loc de parcare pe autostrada atunci cand se lasa seara. Din pacate, acestea sunt lucruri care fac ca meseria de sofer de tir sa fie una foarte dificila.

Trebuie sa fim foarte atenti cand vine vorba de siguranta si sa nu distrugem vietile familiilor care ne asteapta acasa, dar nici ale soferilor din jurul nostru, indiferent daca este vorba de cei care conduc camioane sau autoturisme. Suntem oameni cu totii si nu vrem sa avem parte de accidente, orice vehicul am conduce.

Drumuri bune…si in siguranta!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments