Thursday, June 13, 2024
HomeArticole / NoutatiAutoritatile britanice ajuta soferii blocati la Dover

Autoritatile britanice ajuta soferii blocati la Dover

Calendarul restrictiilor de circulatie pentru camioane in UE AICI

Greva Calais - Ziua 3

Actiunile de protest ale personalului portuar francez au paralizat aproape complet transporturile intre Franta si Marea Britanie. Protestele au inceput luni dupa-amiaza si intram deja in a 3-a zi in care francezii dau dovada ca nu le pasa de nimeni.

In acest timp am primit multe reclamatii de la soferii blocati in trafic pe langa Calais. Acestia sunt luati efectiv cu asalt de catre migranti, iar autoritatile din Franta dau dovada de neputinta sau nepasare.

Pe retelele sociale se poate citi nemultumirea britanicilor fata de actiunea franceza de protest. Pe Twitter a fost creat chiar si un hashtag care poarta numele de #frenchgotowork (,,francezi, treceti la lucu“).

Autoritatile britanice dau dovada insa de o mai buna organizare.

Politia din Kent, impreuna cu echipe ale Consiliului Regional din Kent au inceput sa imparta apa soferilor sticle cu apa, care au fost puse la dispozitie de supermarketul Tesco. Coada de pe partea engleza a fost denumita ,,Operation Stack” si a primit chiar si un hashtag pe Instagram, #OpStack, in care se posteaza noutatile. Din pacate totul este blocat, iar situatia este scapata de sub control, dupa cum anunta si oficialii portului Dover pe pagina oficiala.

Daca aveti nevoie de apa, trebuie sa cereti de la autoritati, fie ca este vorba de politie, consiliul regional sau garda de coasta.

Citeste si:ULTIMA ORA! Portul Calais, blocat din nou


RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments