Thursday, June 13, 2024
HomeArticole / NoutatiBanda de romani, specializata in jefuirea camioanelor aflate in mers, destructurata in...

Banda de romani, specializata in jefuirea camioanelor aflate in mers, destructurata in Franta

Calendarul restrictiilor de circulatie pentru camioane in UE AICI

,,Sunt adevarati acrobati! Nici noua nu ne-a venit sa credem” – a declarat capitanul Romaric Leclerc, reprezentat al Politiei Transporturi din Franta.

10 suspecti au fost arestati miercuri, 6 noiembrie 2019 in Saran, Loiret, dupa o lunga investigatiei a Politiei Franceze. Acestia sunt suspectati de faptul ca, timp de mai multe luni, au furat marfa din camioanele aflate in mers pe autostrada. Aceasta este prima data cand aceasta procedura spectaculoasa este descoperita in Franta.

Cei 10, cetateni romani, sunt suspectati de faptul ca au comis 21 de furturi din camioane, in diferite zone ale Frantei: Center-Val de Loire , Picardy, Burgundy-Franche-Comté, Provence-Alpes-Cote d’Azur si Île-de-France.

Paguba totala, estimata la 3,5 milioane de euro

In fiecare caz de furt, camioane ce transportau cosmetice, tigari, produse electronice, erau “descarcate” din mers de marfa, paguba totala fiind estimata la aproximativ 3,5 milioane de euro.

Tehnica acestor hoti a impresionat autoritatile franceze. Acest mod de operare, desi utilizat pana acum in Olanda, nu a mai fost intalnit in Franta. De fiecare data, soferii care cadeau victime nu erau constienti de ceea ce se intampla. Hotii urmareau camionul inca de la plecarea de la depozit.

,,Unul dintre complici iesea din masina prin trapa din acoperis, ajungea pe capota masinii si deschidea usile remorcii camionului, inainte sa se suie in aceasta la 90 km/h. A doua masina, un vehicul utilitar, se pozitiona in spatele camionului, iar o persoana prelua cutiile aruncate de complicele care se afla in remorca“, spune capitanul Leclerc.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments