Friday, February 23, 2024
HomeArticole / NoutatiCine este soferul de TIR roman, erou pe autostrada in Italia?

Cine este soferul de TIR roman, erou pe autostrada in Italia?

Calendarul restrictiilor de circulatie pentru camioane in UE AICI

Inca o data se dovedeste faptul ca soferii romani sunt adevarati profesionisti, iar pe langa asta dau dovada si de bunatate. Este cazul unui coleg de 29 de ani, sofer de TIR in Italia. Acesta isi conducea camionul pe autostrada A4 (Italia), in zona localitatii Bergamo. Observa ca o fetita de 8 ani a fost aruncata dintr-o masina implicata intr-un accident si zace inerta pe autostrada. Sansele fiind foarte mari ca fetita sa fie zdrobita de o masina care ar trece cu viteza pe autostrada, romanul nostru decide intr-o fractiune de secunda sa intoarca TIR-ul (cap tractor DAF Xf cu semiremorca frigorifica) de-a curmezisul autostrazii, pentru a proteja fetita. Fiind pus intr-o situatie ca aceasta, soferul roman a lasat la o parte greutatile si diagramele (mai nou cardurile) care ne preseaza constant in aceasta meserie si a oprit TIR-ul fara sa se mai gandeasca la ale lui.

Sofer de TIR roman - Ion Purice

Cine este soferul de TIR roman, denumit de italieni “eroul de pe autostrada”?

Soferul de TIR de origine romana din aceasta poveste se numeste Ion Purice. El are 29 de ani si lucreaza de aproximativ 6 ani in Italia. Intre timp, a devenit si tatal unui baietel. In ultima vreme, Ion Purice s-a bucurat de atentie din partea oficialitatilor si a presei din Peninsula. Acesta a fost premiat de catre Clubul Auto al circuitului de Formula 1 de la Monza si a oferit interviuri in presa din Italia.

ion-purice-sofer-tir-italia
sursa: Facebook

Ion Purice lucreaza ca sofer de TIR la firma Bierreti. Aceasta companie este specializata in transportul in remorci cu temperatura controlata – frigorifice. Soferul roman protagonist al acestei intamplari este un exemplu de care aveam mare nevoie. Prin gestul lui, reusim sa ne mai spalam “pacatele” pe care le avem fata de italieni, din cauza unor “concetateni” binevoitori care au ajuns in Italia la furat si la comis tot felul de infractiuni.

De altfel si soferul roman Ion Purice isi exprima opinia in aceasta problema, sperand ca italienii sa nu ne mai vada ca pe niste straini cu inclinatii infractionale. Iata mai jos un mic interviu.

 

 


Legatura stire: Mediafax
Autor:

RELATED ARTICLES

3 COMMENTS

  1. Sa incercam cu totii a fi mai buni, sa ajutam. Nu vom reusi dintr-o data sa schimbam Lumea, dar cu siguranta ne vom simti mai bine. Felicitari, esti un mare OM !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments