Monday, April 15, 2024
HomeAngajari soferiCriza de soferi in Anglia. O agentie ofera bonus pentru fiecare sofer...

Criza de soferi in Anglia. O agentie ofera bonus pentru fiecare sofer recrutat.

Calendarul restrictiilor de circulatie pentru camioane in UE AICI

UK Flag

 

Conform cotidianului britanic Daily Mail, in Anglia, o agentie de recrutare a fortei de munca ofera bonus de 100 de lire soferilor romani, bulgari sau polonezi care reusesc sa aduca la lucru alti soferi de camion din tara natala. Agentia Mainline, din Swindon, ofera recompensa celor care conving un sofer profesionist din Europa de Est sa lucreze in Marea Britanie pentru o perioada de minim 4 saptamani. Compania de recrutare a realizat si un tunrneu de recrutari, pentru a determina soferi din alte zone ale tarii sa se relocheze. Insa acest proiect nu a avut succes.

Criza fortei de munca din Anglia este o realitate a zilelor noastre, desi in Swindon sunt inregistrati aproximativ 3000 de britanici fara loc de munca. Sistemul social dezvoltat din Marea Britanie a creat o generatie care nu doreste sa lucreze, facand loc pentru est-europeni dornici sa ocupe posturile vacante.

Angajatorii britanici declara ca lucratorii est-europeni sunt dispusi sa lucreze cat se poate de mult; ceea ce nu se intampla in cazul lucratorilor britanici.

O reprezentanta a companiei de recrutari declara ca in tari ca Romania, Bulgaria sau Polonia, standardul de viata este mult mai scazut decat in Marea Britanie, astfel incat forta de munca este tentata sa emigreze in tari mai dezvoltate. Chiar daca viata este mai scumpa in Anglia, lucratorii (in mare parte barbati) vin sa lucreze cat de mult pot, pentru a putea sa stranga cat mai multi bani pentru familiile lor.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments