Thursday, June 13, 2024
HomeArticole / NoutatiFOTO - Vezi ce masuri iau autoritatile franceze impotriva imigrantilor din Calais

FOTO – Vezi ce masuri iau autoritatile franceze impotriva imigrantilor din Calais

Calendarul restrictiilor de circulatie pentru camioane in UE AICI
Migrants, lorry, Calais
Sursa foto: The Guardian

In urma unei greve a lucratorilor din portul Calais, transporturile au fost paralizate in zona. Cozile kilometrice au reprezentat cea mai buna oportunitate pentru imigrantii dornici sa ajunga in Anglia, traversand clandestin Canalul Manecii.

Dupa cum stiu pra bine toti soferii, imigrantii profita de faptul ca autotrenurile stau pe loc sau merg cu viteza mica. In acest fel, ei pot sa deschida usile remorcii si sa urce in vagon. Complicii acestora din afara camionului inchid usile in urma celor care au reusit sa se imbarce.

S-au inregistrat numeroase incidente in zona, iar subiectul a ajuns sa fie promovat intens in presa britanica. S-a discutat despre posibilitatea debutului unor incidente diplomatice intre Marea Britanie si Franta.

Numeroase voci din UK au criticat foarte dur autoritatile franceze pentru ca nu adopta masuri ferme de securitate in zona Calais. Daca situatia nu este controlata de autoritati, viata soferilor este pusa in pericol, avand in vedere faptul ca imigrantii clandestini devin din ce in ce mai agresivi.

In urma acestui scandal, care are potentialul de a raci relatiile intre cele doua tari implicate, autoritatile din Franta au inceput sa ia primele masuri impotriva valului de imigranti:

In prima faza, s-a sporit prezenta fortelor de ordine in zona. Insa, la scurt timp si-au dat seama ca sunt neputinciosi in fata numarului mare de imigranti, care fac apel la Dreptutile Omului, refuzand sa paraseasca zona.

A doua masura este aceea de a ridica garduri inalte – dupa cum se observa mai jos.

Prin intermediul paginii noastre de Facebook, am primit de la Dan Fodor o fotografie realizata ieri, 26 iunie 2015 in incinta portului Calais.

Observam ca s-a inceput construirea unor garduri inalte, menite sa ingreuneze accesul imigrantilor in preajma camioanelor.

EDITARE: Se pare ca este vorba de doua randuri de garduri, dotate cu sarma ghimpata. Unul are aproximativ 4,5 metri inaltime (e mai inalt decat un camion), iar celalalt are 2 metri inaltime. Pe garduri au fost aplicate semne cu un fulger negru pe fond galben, semn ca gardurile vor fi electrificate.

Cum vi se pare aceasta metoda? Credeti ca va avea un efect pozitiv? Comentati mai jos.

garduri-calais-imigranti-01

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. simplu,glont,pe noi ne f… mgriarii pt.1minut e diagrana,daa!!! si astia ancalca absolut toatenu pot legile imigrari si nu pot fii fusi la locul lor,dao an colo,de ce nu se antampla asa ceva an Germania?de exemplu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments