Monday, April 15, 2024
HomeArticole / NoutatiCâteva lucruri despre prima livrare de bere cu un camion autonom

Câteva lucruri despre prima livrare de bere cu un camion autonom

Calendarul restrictiilor de circulatie pentru camioane in UE AICI

Otto - Budweiser - camion autonom

Pe data de 20 octombrie 2016, undeva pe o autostradă din statul american Colorado, un camion autonom Volvo trăgea după el o remorcă în care se aflau un pic peste 51.000 de doze de bere Budweiser. Astfel, a fost livrată prima încărcatură de către un camion autonom.

Deși multă lume întelege că acest camion nu a avut șofer, trebuie precizat faptul că un șofer s-a aflat pe toată durata drumului în cabina de odihnă a camionului, gata să intervină în caz că ceva nu ar merge conform planului.

Camionul autonom este de fapt un sistem mai avansat de cruise control, care este capabil să mențină și direcția pe autostradă, de-a lungul unor ,,șine imaginare”, asa cum se exprimă unul dintre responsabilii de acest proiect. Camionul autonom este proprietate a companiei Otto, specializată în tehnologii pentru piașa de transporturi și proaspăt achiziționată de Uber.

Otto - Budweiser - camion autonom

Interesant este faptul că Uber se orientează către piața de transport de mărfuri. Este posibil ca în curând să putem face bani în aplicația Uber cu propriul camion? Vom vedea.

Momentan, opinia publică nu este foarte încântată de acest proiect. Foarte mulți dintre cei care au citit articolul legat de camionul autonom și-au exprimat sentimentele de nesiguranță în legătură cu posibilitatea ca astfel de mașini de mare tonaj să devină ceva obișnuit pe șosele.

Motive de îngrijorare pentru șoferi, care ar putea să rămână fără slujbe? În niciun caz! Chiar și camionul autonom are de fapt un șofer. Așa că….drumuri bune în continuare!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments