Monday, April 15, 2024
HomeArticole / NoutatiEroul din umbra al tragicului accident de pe A2 - un sofer...

Eroul din umbra al tragicului accident de pe A2 – un sofer de TIR

Calendarul restrictiilor de circulatie pentru camioane in UE AICI
Sursa foto: embed Digi24

 

ACTUALIZARE: Se pare că este vorba de 3 decedați, deși toate sursele oficiale anunțaseră că sunt 4.

ACTUALIZARE: Derulrea accidentului, conform martorilor: un șofer a ieșit de pe breteaua de la benzinărie fără sa se asigure corespunzător și a lovit ușor o altă mașină care circula pe A2. Cele două mașini implicate în această tamponare ușoară au oprit (cu luminile de avarie aprinse) – probabil pe banda de urgență (ancheta ne va arăta) – pentru a face constatarea amiabilă a tamponării. La scurt timp, cele două mașini oprite au fost acroșate de alt autoturism, fapt care a declanșat carambolul.

În această dimineață, în jurul orei 8:40, pe Autostrada Soarelui (A2) a avut loc un tragic accident în lanț, în urmă căruia 4 persoane 3 persoane au decedat și 39 au fost rănite. Este foarte probabil ca bilanțul tragic să fi fost mult mai mare dacă un șofer al unui camion de cereale nu ar fi frânat la timp. Dând dovadă de previziune și atenție, acest șofer a reușit să oprească la timp camionul. Dacă șoferul profesionist ar fi ezitat, camionul ar fi intrat în plin în carambolul format in fața sa. Acest fapt ar fi sporit semnificativ dimensiunea dezastrului din această dimineață.

Din păcate, în urma frânării, în spatele camionului a intrat un microbuz al cărui șofer nu a reușit să oprească la timp. Două persoane și-au pierdut viețile în acest microbuz.

Cauzele cele mai probabile ale accidentului sunt reprezentate de ceața foarte densă. Vizibiliteatea a fost apreciată de martori la sub 50 de metri.

Conform martorilor, al doilea factor declanșator al acestui accident este reprezentat de un autoturism care ieșea dintr-o benzinărie, intrând brusc pe prima bandă, fără să se asigure corespunzător.

Condoleanțe familiilor celor decedați.

Mulțumiri șoferului camionului DAF alb, care prin profesionalismul său a făcut astăzi cinste acestei meserii.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments