Thursday, June 13, 2024
HomeArticole / NoutatiEste sigura meseria de sofer de TIR? (Video)

Este sigura meseria de sofer de TIR? (Video)

Calendarul restrictiilor de circulatie pentru camioane in UE AICI

Este sigura meseria de sofer de TIR?Multa lume ar putea sa creada ca meseria de sofer de TIR este una dintre cele mai sigure din lume. La prima vedere asa este, avand in vedere gabaritul camioanelor de mare tonaj. Practic, nicio masina nu are sanse in fata lor in cazul unui impact frotal.

Dar tocmai acest gabarit, fie ca este vorba de dimensiuni sau greutate, este si cel mai mare dusman al soferilor de TIR. Transportand marfuri diverse, centrul de greutate al camionului este mereu altul si de aceea un moment de neatentie poate sa fie fatal. Este ca si cum soferul ar conduce o alta masina (cu caracteristici diferite) la fiecare cursa pe care o face, chiar daca merge cu acelasi camion. Si sa nu uitam ca o cabina de TIR este foarte fragila, iar incarcatura din semiremorca este o mare amenintare pentru capul tractor, in caz de frane bruste sau impact frontal. Nu trebuie sa uitam nici de problema exploziilor de cauciucuri. Orice sofer de TIR a vazut la viata lui foarte multe camioane scapate de sub control din cauza aceasta!

Mai jos se pot observa pericolele pe care le implica aceasta meserie. Trebuie sa le aratam si altora cat de periculos poate sa fie un camion. Astfel, poate ca vom fi mai putin sicanati in trafic, iar nivelul de siguranta se va spori pentru toti soferii. SHARE daca va pasa!

Intrebarea ramane valabila. Este sigura meseria de sofer de TIR?
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments