Friday, February 23, 2024
HomeArticole / NoutatiLa ce pericole se expun soferii care merg in Rusia?

La ce pericole se expun soferii care merg in Rusia?

Calendarul restrictiilor de circulatie pentru camioane in UE AICI

Pericole pe soselele din RusiaRusia este o destinatie destul de profitabila pentru patronii firmelor de transport. Cu toate acestea, nu se inghesuie prea multi sa isi trimita masinile acolo. Motivele invocate sunt din cele mai diverse: starea drumurilor, furturile, birocratia, segmente lungi de drum fara benzinarii sau service, in concluzie un pericol destul de mare pentru sofer, camion si marfa transportata. Au fost si cazuri de masini oprite noaptea si jefuite. De aceea, multe curse pe ruta Romania-Rusia sunt preluate de firme de transport din Republica Moldova, care dispun de soferi cunoscatori ai sistemului, vorbitori de limba rusa.

Daca ati avut curse in Rusia pana acum, ne puteti spune impresiile in zona de comentarii, la sfarsitul acestui articol. Experienta voastra ar putea sa fie foarte folositoare pentru alti soferi.

De ce sunt dotate cu camere video atat de multe masini din Rusia?

Unele probleme ale traficului rutier din Rusia au facut si obiectul unor reportaje filmate. Cei de la Al Jazeera au realizat un reportaj in care ne arata de ce foarte multe masini din Rusia au camere video montate pe bord. Nu mai este o enigma pentru nimeni faptul ca majoritatea filmarilor cu accidente de pe YouTube sunt realizate in Federatia Rusa. Soferii rusi isi monteaza aceste camere video din cauza ca nu au incredere in autoritati (in special Politie). Parerea unanima este ca politistii rutieri din Rusia sunt doar niste functionari care stau pe strazi doar ca sa ia spaga – si nimic altceva!

In plus, pe strazile din Rusia exista smecheri, ca si la noi, in Romania. Doar ca ai lor sunt mai agresivi. ,,Smecherii” din traficul rusesc sunt in special cei care conduc masini guvernamentale si alti indivizi cu relatii ,,la varf”. Practic, daca esti lovit in trafic de un asemenea individ fara sa fie vina ta, nu vei avea castig de cauza la tribunal. Poti castiga procesul totusi daca furnizezi o filmare care sa iti dovedeasca nevinovatia.

 

Saracia – o alta sursa de pericol in traficul din Rusia

Saracia pare sa nu aiba vreo legatura cu siguranta in trafic. Dar in Rusia are legatura! Cu totii am auzit de magnati si oligarhi, oameni putred de bogati din Rusia. Ei exista, dar bogatia lor s-a construit ,,pe spinarea” oamenilor de jos, care traiesc in saracie.

Din cauza saraciei, multi pietoni profita de faptul ca in legislatia rutiera din Rusia, pietonul este foarte protejat. Practic, daca lovesti un pieton, esti obligat sa ii platesti atat daune pentru spitalizare, cat si daune morale foarte mari. De aceea, se poate intampla ca pietonii din Rusia sa sara in fata masinii, in speranta ca vor fi loviti si vor incasa daunele din partea soferului. Insa, daca soferul demonstreaza (cu o filmare) ca pietonul a sarit intentionat in fata masinii, scapa de plata daunelor.

Iata in continuare exemplificari pentru aceasta situatie. Asa ca aveti mare grija daca ajungeti sa conduceti in Rusia! Daca ati fost deja acolo, nu uitati sa ne lasati cateva impresii.

 
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments