Thursday, June 13, 2024
HomeArticole / NoutatiNoi informații despre tragedia provocată de un camion în Berlin

Noi informații despre tragedia provocată de un camion în Berlin

Calendarul restrictiilor de circulatie pentru camioane in UE AICI

berlin-atac-camion-scania-craciun-targ-ariel-zurawski

UPDATE: Un cotidian german a menționat cu puțin timp în urmă faptul că atentatorul a fost identificat ca Naved B., de 23 de ani, originar din Pakistan sau Afganistan. Acesta a intrat în Germania la începutul anului 2016, pe la punctul de trecere Passau, dinspre Austria. Suspectul era cunoscut deja de autorități pentru câteva delicte minore.

Pe măsură ce trec orele, autoritățile din Germania dezvăluie tot mai multe detalii despre atentatul cu camion, ce a avut loc aseară la târgul de Crăciun din centrul Berlinului, în jurul orei 20:00 (ora locală). Bilanțul a ajuns la 12 morți.

În cabină se pare că erau două persoane: pe locul din dreapta se afla un cetățean polonez, care a fost ucis de poliție sau de obiectele care au pătruns în cabina camionului la impact. Persoana de la volan este în viață și a fost reținută de autorități.

Camionul aparține unei companii de transport din Polonia. Administratorul firmei, Ariel Zurawski, a fost contactat de anchetatori, spunând că acest camion era condus de vărul lui. De asemenea, proprietarul firmei de transport susține că vehiculul de mare tonaj ar fi fost deturnat (probabil de către un terorist?). Familia șoferului polonez susține că a pierdut contactul cu acesta înainte de producerea tragediei.

Încă nu s-a confirmat dacă cetățeanul polonez decedat, aflat pe scaunul din dreapta al cabinei, ar fi chiar titularul camionului.

Dacă se va confirma teoria deturnării camionului, sub amenințarea cu armă a șoferului, înseamnă că șoferii de vehicule de mare tonaj se confruntă cu un nou tip de pericol. Este important să urmărim în continuare evoluția anchetei.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments