Thursday, June 13, 2024
HomeArticole / NoutatiNoul camion electric Tesla circula 650 km cu 30 de minute de...

Noul camion electric Tesla circula 650 km cu 30 de minute de incarcare

Calendarul restrictiilor de circulatie pentru camioane in UE AICI

camion-electric-tesla

In timp ce romanii s-au aflat astazi in febra cumparaturilor de Black Friday, in SUA a avut loc un eveniment care are potentialul de a schimba substantial piata de transporturi rutiere.

Este vorba despre lansarea noului camion electric de la Tesla. Acesta poate sa circule pentru 650 de kilometri dupa ce a fost incarcat pentru 30 de minute. Elon Musk, fondatorul Tesla, a dezvaluit in cadrul festivitatii de lansare a noului camion faptul ca acesta este proiectat pentru a parcurge aproximativ 1.500.000 de kilometri fara defectiuni, deoarece la constructia camionului se utilizeaza materiale premium. Printre curiozitati se numara si parbrizul, pe care Elon Musk il numeste ,,parbrizul rezistent la explozii nucleare”. Deoarece in SUA camioanele nu au voie sa circule avand parbrizul crapat, geamul camionului Tesla este practic indestructibil.

Alte avantaje sunt aduse de aplicatia Tesla pentru managementul camioanelor si functiile inteligente ale pilotului automat.

Camioanele electrice Tesla sunt programate sa ruleze si in convoi pe distante lungi, fara interventia soferului. Astfel, se realizeaza reduceri semnificative ale consumului de curent electric. De asemenea, un mare avantaj pentru soferi este fatptul ca aceste camioane sunt dotate cu 4 motoare independente. Daca unul sau doua dintre acestea au probleme, soferul poate ajunge fara emotii la cel mai apropiat service, utilizand celelalte motoare.

Costuri de operare ale camionului electric Tesla

Conform Tesla, costul actual de operare pentru un camion american este de 1.51 dolari / mila parcursa (1 mila = 1.6 km). Costul de operarea al camionului Tesla este de 1.26 dolari / mila.

Dar cea mai spectaculoasa economie se realizeaza atunci cand camioanele merg in convoi, pretul de operare reducandu-se la 0.85 dolari / mila – aproape la jumatate fata de un camion diesel.

Lansarea camionului electic Tesla – video

Mai jos puteti urmari intreaga festivitate de lansare a camionului electric Tesla, in 3 parti:

 


RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments