Friday, February 23, 2024
HomeArticole / NoutatiȘcoala de șoferi

Școala de șoferi

Calendarul restrictiilor de circulatie pentru camioane in UE AICI

Școala de șoferi

După cum am spus în introducere, voi descrie pașii pe care i-am urmat în școala de șoferi, pentru a ajunge șofer de tir. Eu am început școala de șoferi în 2009, când încă erau suficiente 10 ore de conducere pentru a putea da examenul.   M-am prezentat în prima zi la școala de șoferi TEO, unde am avut o discuție cu persoana de acolo în legătură cu ce am de făcut, iar apoi am semnat un contract.

Îmi aduc aminte că la vremea aceea am plătit 2000 ron pentru categoriile C, D, E. Pentru vizita medicală am mai dat 100 ron.

 

scoala de soferi

Școala de șoferi profesioniști

Pentru începerea ședintelor de condus la școala de șoferi am fost nevoit să efectuez întâi vizita medicală. Aceasta s-a desfășurat în week-end, la sediul școlii de șoferi din strada Câmpia Libertății. M-am prezentat acolo dimineața, împreună cu mai mulți cursanți. La început am susținut niște probe psihologice, sub forma unor teste scurte. După acestea au urmat testele pentru reflexe și îndemânare, care s-au desfășurat în fața calculatorului. Din câte imi amintesc, aveam niște butoane și niște pedale, pe care trebuia să le apăs repede, în funcție de cum îmi arăta pe ecran calculatorul. Nu a fost nimic greu, ci doar niște teste de bun simț, obligatorii pentru a putea face scoala de soferi.

In final, au urmat probele medicale propriu-zise. Nu imi mai amintesc exact in ce au constat. Cred ca mi-au luat tensiunea, iar la final stiu sigur ca mi-au recoltat sange. Fiind cam fricos cu seringile, asta nu am uitat din scoala de soferi.

Regulamentul in scoala de soferi era ca inainte sa incep sedintele de conducere sa mai dau si un test simplu de legislatie rutiera. Am fost scutit de acest test, deoarece deja aveam permis de categoria B.

Dupa toate acestea, am primit de la scoala de soferi carnetele de traseu, in care erau trecute toate datele cu programarile sedintelor de conducere. Tot acolo instructorii auto semnau de fiecare data cand efectuam o sedinta.

Din acel moment, am asteptat cu nerabdare prima ora de condus, care era cu autobuzul – peste cateva zile.

Școala de șoferi

 

Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments